Your tech experts

9/9

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφορικής για την επιχείρησή σας σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα brands της πληροφορικής!

Infrastructure Services

Ο τομέας του εξοπλισμού πληροφορικής και υποδομών (IT Infrastructure) της PC-Bonus, περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό πληροφορικής (hardware και operating software, middleware, αναλώσιμα, ανταλλακτικά) και δικτύων ο οποίος είναι απαραίτητος για την λειτουργία μιας επιχείρησης, οργανισμού ή ενός γραφείου.

Η PC-Bonus αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, την μελέτη, την πρόταση συνθέτων έργων εξοπλισμού και υποδομών, και εν συνεχεία τη τεχνική τους υποστήριξη. Η PC-Bonus διαθέτει απ΄ευθείας συμβόλαια με τους περισσότερους κατασκευαστές, τα δε τμήματα πωλήσεων και τεχνικό είναι πιστοποιημένα από αυτούς.

Ο προσφερόμενος εξοπλισμός, ο οποίος προέρχεται από τους κορυφαίους κατασκευαστές στο κόσμο όπως η Dell, η Hewlett-Packard, η Lenovo, η Fujitsu Technology Solutions, η Cisco, η Intel, η Microsoft, η Symantec και πολλούς άλλους,

εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία και απόδοση και μάλιστα σε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον-end to end integration. Όλα τα προϊόντα εξοπλισμού καλύπτονται με εγγυήσεις των κατασκευαστών αλλά και με επέκταση της υποστήριξης μέσω συμβάσεων τεχνικής κάλυψης.

O τομέας αυτός περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:

 1. Μελέτη και ανάλυση της υφιστάμενης υποδομής
 2. Μελέτη όλης της διαδικασίας για την προσθήκη μίας νέας λύσης, ξεκινώντας από τη δομημένη καλωδίωση και φθάνοντας στο απαραίτητο υλικοτεχνικό υλικό
 3. Διαμόρφωση του datacenter, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και δομής, όσο και σε επίπεδο συσκευών και υποστηρικτικού υλικού
 4. Μελέτη ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και απαιτήσεων
 5. Ανάλυση στοιχείων ψύξης και θέρμανσης
 6. Διαμόρφωση στοιχείων κάλυψης και παρακολούθησης της υποδομής

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PC-Bonus, μαζί με τους συνεργάτες της, αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου όλες τις σχετικές μελέτες και εργασίες κι έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αφενός θα έχετε πλήρη κάλυψη των αναγκών σας, αφετέρου θα έχετε μία λύση έτοιμη προς χρήση, “με το κλειδί στο χέρι”.

Είτε λοιπόν σχεδιάζετε να αναπτύξετε μία νέα ΙΤ υποδομή, είτε θέλετε να αναβαθμίσετε την υπάρχουσα, είτε να μετακινήσετε στοιχεία της, οι υπηρεσίες Infrastructure Services της PC-Bonus, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

Maintenance Contracts

Με τα συμβόλαια συντήρησης (Maintenance Contracts), η PC-Bonus προσφέρει υποστήριξη με συγκεκριμένους όρους αλλά και για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των συμβολαίων συντήρησης, είναι το γεγονός ότι μπορείτε εκ των προτέρων να γνωρίζετε με σαφήνεια, το πόσο ακριβώς κοστίζει η υποστήριξη που χρειάζεστε για την τεχνολογική υποδομή της επιχείρησής σας.

Στην περίπτωση των συμβολαίων συντήρησης για υπηρεσίες επί παραδείγματι, έχετε τη δυνατότητα να προαγοράσετε συγκεκριμένο χρόνο υποστήριξης και μάλιστα με βάση συγκεκριμένο SLA (συμβόλαιο επιπέδου υπηρεσιών ή Service Level Agreement). Επιπλέον, αυτός ο χρόνος χαρακτηρίζεται και από το επίπεδο της διαβάθμισης (κατά βάση critical και non critical περιστατικά), οπότε γνωρίζετε με ακρίβεια κάθε πτυχή της υπηρεσίας που έχετε στη διάθεσή σας.

Αντίστοιχα, στην περίπτωση των συμβολαίων συντήρησης για υπηρεσίες και hardware, η PC-Bonus καλύπτει όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειαστείτε στην υποδομή σας, και μάλιστα απεριόριστα! Έτσι, με ένα και μοναδικό συμβόλαιο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για στοκ, διαθεσιμότητες, παλαίωση υλικού κ.λπ. Η PC-Bonus αναλαμβάνει όλο το “άγχος”, την υποστήριξη και τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε η υποδομή σας να βρίσκεται πάντοτε σε “φόρμα”.

Οι εν λόγω υπηρεσίες μεταβάλλονται τόσο βάσει της απόκρισης που επιθυμείτε, όσο και βάσει του εξοπλισμού που θα υποστηρίξουν, ενώ το σημαντικότερο ίσως στοιχείο τους είναι ότι παρέχονται σε πολλαπλά σημεία και περιοχές, όπου δηλαδή

τα έχει ανάγκη η επιχείρησή σας. Εάν δε, σας απασχολεί το εύρος του υποστηριζόμενου υλικού, μην έχετε καμία ανησυχία! Τα συμβόλαια συντήρησης της

PC-Bonus είναι “multi-vendor” καλύπτοντας πολλαπλούς κατασκευαστές και φυσικά όλους τους γνωστούς διεθνείς οίκους.

Και όλα αυτά, με μία προκαθορισμένη και γνωστή με ακρίβεια, αμοιβή, ώστε να μπορείτε να κάνετε τον business προγραμματισμό σας χωρίς… εκπλήξεις. Αυτές, τις αναλαμβάνει η PC-Bonus!

Service Desk & Support Services

Οι υπηρεσίες Service Desk καθώς και το αντίστοιχο on-site support που μπορεί να τις συμπληρώσει, αφορούν ουσιαστικά σε αυτό που συνήθως αναφέρεται ως “υποστήριξη πρώτου επιπέδου” (1st level support) και τυπικά καλύπτει πελάτες της PC-Bonus που διαθέτουν συμβόλαια συντήρησης με την εταιρία.

Πρακτικά, οι υπηρεσίες Service Desk παρέχουν τη βασική υποστήριξη εξ’ αποστάσεως (τηλεφωνική ή ηλεκτρονική), ενώ, εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, η υποστήριξη μεταφέρεται και on-site (στον χώρο του πελάτη).

Για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υποστήριξης, αλλά και για την πλήρη κάλυψη των αναγκών κάθε επιχείρησης, η PC-Bonus διαθέτει ιδιόκτητο εργαστήριο ελέγχου και επισκευών, το οποίο αποτελεί τμήμα των συνολικότερων Support Services της εταιρίας.

Με τον όρο Support Services, η PC-Bonus ορίζει όλες τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχει σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες εκτός από την “κλασική” επισκευή εξοπλισμού, περιλαμβάνουν και τις εγγυήσεις των προϊόντων, τα πακέτα επέκτασης αυτών κ.α.

Η PC-Bonus είναι στη μοναδική θέση να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες, αφού έχει επενδύσει σημαντικά σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Σημειώνουμε επίσης ότι οι Support Services παρέχονται -πέρα από το πρώτο επίπεδο υποστήριξης- τόσο με επίσκεψη στον χώρο του πελάτη (on-site), όσο και με την προσκόμιση των συσκευών στους χώρους της PC-Bonus (carry-in). Με αυτόν τον τρόπο, κάθε επιχείρηση έχει την ευελιξία να επιλέξει αυτό ακριβώς που ταιριάζει κάθε φορά καλύτερα στις ανάγκες αλλά και το budget της.

Professional Services

Πέρα από τις γενικές υπηρεσίες υποστήριξης, μελέτης υποδομής κ.α., η PC-Bonus διαθέτει και μία σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες κατά κανόνα σχετίζονται με συγκεκριμένες τεχνολογίες ή υλοποιήσεις, και ολοκληρωμένες λύσεις.

Αυτές οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που μπορεί να καλύπτουν από το λειτουργικό σύστημα μίας συσκευής μέχρι τα security policies μίας υποδομής, αποτελούν τις Professional Services.

Επί της ουσίας, τα Professional Services συνοδεύουν τις αντίστοιχες λύσεις (Solutions) που παρέχει η PC-Bonus, ενώ βέβαια προσφέρονται και αυτόνομα, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε πελάτη. Έτσι, οι Professional Services καλύπτουν τους εξής τομείς:

 1. Virtualization
 2. Cloud computing
 3. Παραμετροποίηση συστημάτων
 4. Security policies και security assessment
 5. IP τηλεφωνία
 6. Βάσεις δεδομένων
 7. Storage και backup
 8. Disaster Recovery και Business Continuity
 9. Δίκτυα και επικοινωνίες
 10. Business productivity
 11. Mobility

Με τη βοήθεια των Professional Services, η επιχείρησή σας μπορεί να αναλύσει και να υλοποιήσει έργα σε όλους τους τομείς και κυρίως σε αυτούς που περιλαμβάνονται στις επονομαζόμενες τεχνολογίες αιχμής, αποκτώντας έτσι σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.